Pregatire in domeniul situatiilor de urgenta

Cunoscand necesitatea oricarui profesionist de dezvoltare continua a cunostintelor si abilitatilor de a proceda in cazul aparitiei unei situatii de urgenta, Human ToolKit si-a stabilit ca unul din principalele obiective, elaborarea unui program de instruire si evaluare a cunostintelor in ceea ce priveste modul de actionare in cazul producerii unei situatii de urgenta.

Pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta a reprezentantilor institutiei prefectului si a personalului cu functii de conducere se face de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Instruirea personalului institutiei dumneavoastra cade in sarcina responsabilului cu privire la situatiile de urgenta din cadrul institutiei.

Programul pe care il propunem este un program de tip e-learning si se adreseaza tuturor angajatilor institutiei dumenavoastra, oferindu-va posibilitatea de a evalua nivelul de cunostinte al acestora si de a identifica aspectele care necesita imbunatatiri.

Costul de achizitie al unei licente este de 4.000 de Euro + TVA.

Programul de instruire cuprinde:

  •         Manualul regulilor de comportare in cazul producerii unei situatii de urgenta;

  •         Ghid de bune practice in cazul producerii unei situatii de urgenta;

  •         Colectie de legislatie;

  •         Teste de evaluare a cunostintelor:

  1.          Test general;

  2.          Test incendiu;

  3.          Test cutremur;

  4.          Test inundatie;

  5.          Test generalitati;

Manualul regulilor de comportare in cazul producerii unei situatii de urgenta cuprinde informatii detaliate despre cum trebuie sa ne comportam in cazul aparitiei diferitelor situatii de urgenta, in functie de locul in care suntem surprinsi, precum si alte date de interes general cum ar fi semnificatia semnalelor de alarma, continutul kit-ului de urgenta, datele care trebuie cunoscute atunci cand este apelat numarul unic de urgenta 112.

Ghidul de bune practici cuprinde informatii succinte despre modul in care trebuie sa se actioneze in cazul producerii unei situatii de urgenta.

Colectia de legislatie contine cele mai importante legi in material situatiilor de urgenta, cum ar fi Legea 481/2004 privind Protectia civila, Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, si altele.

Programul de evaluare este astfel structurat incat fiecare angajat sa poata fi testat referitor la cunostintele generale, precum si pentru fiecare grupa majora legata de aparitia situatiilor de urgenta, incendiu, cutremur, inundatii. Astfel, se pot identifica aspectele care necesita imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor fara a fi necesara instruirea pentru toate tipurile de situatii de urgenta. Ulterior poate fi repetata evaluarea pentru a se vedea daca cunostintele au fost imbunatatite.

Fiecare test contine un numar diferit de intrebari legate de specificul testului. Intrebarile testului general nu se repeta, astfel ca la fiecare evaluare intrebarile vor fi diferite.